Vesti


Publikacija Nastavnička profesija za 21. vek predstavljena na Filozofskom fakultetu

10. juni 2013.

Nova COP-ova publikacija Nastavnička profesija za 21. vek predstavljena je na Filozofskom fakultetu u Beogradu 6. juna. O knjizi su ovom prilikom govorile Gordana Miljević, menadžerka projekta ATEPIE i dr Jelena Vranješević, voditeljka nacionalnog tima Srbije u projektu ATEPIE.

OSTATAK VESTI

Novi sastanak projekta ITL

29. maj 2013.

Sastanak projekta Međunarodno nastavničko vođstvo (International Teacher Leadership (ITL) održan je od 24. do 26. maja na Fruškoj Gori. Trodnevni skup organizovao je Centar za obrazovne politike iz Beograda, u saradnji sa Univerzitetom u Kembridžu, Fakultetom za obrazovanje.

OSTATAK VESTI

Najava ITL sastanka - Fruška Gora, 24-26. maj 2013. godine

19. april 2013.

Centar za obrazovne politike, zajedno sa Univerzitetom u Kembridžu, Fakultetom za obrazovanje, sa zadovoljstvom najavljuje sastanak tima projekta Međunarodno nastavničko vođstvo (International Teacher Leadership ITL), kao i sastanak nastavnika koji su učestvovali u projektu, iz zemalja Zapadnog Balkana (iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije) i Engleske.

OSTATAK VESTI

Nastavnička profesija za 21. vek - Završna konferencija ATEPIE projekta

4. april 2013.

Završna konferencija projekta „Unapređenje nastavničke profesije za inkluzivno, kvalitetno i relevantno obrazovanje“ („Advancing teacher professionalism for inclusive, quality and relevant education„ - ATEPIE) održana je 02. aprila u Sarajevu.

Cilj konferencije bio je doprinos jačanju profesionalne uloge nastavnika u zemljama zapadnog Balkana kroz pokretanje dijaloga o novorazvijenom regionalnom Okviru nastavničkih kompetencija i njegovoj upotrebi u premošćavanju jaza između politike i prakse obrazovanja nastavnika i profesionalizaciji nastavničke profesije.

OSTATAK VESTI

U Neumu održan treći sastanak Regionalnog tima ATEPIE projekta

5. septembar 2012.

Treći sastanak Ragionalnog tima ATEPIE projekta održan je u Neumu (Bosna i Hercegovina) od 27. do 31. avgusta. Ovom prilikom, finalizirana je lista kompetencija razvijena u Sarajevu i, na tu temu, započeto konsultovanje nastavnika.

OSTATAK VESTI

COP na konferenciji Unapređenje upotrebe istraživanja u obrazovanju širom Evrope

23. maj 2012.

Konferencija Unapređenje upotrebe istraživanja u obrazovanju širom Evrope, organizovana u okviru projekta “Politika i praksa u obrazovanju nastale na osnovu podataka u Evopi” koji finansira Evropska komisija, održana je 9. i 10. maja u Hagu. Organizatori konferencije bili su holandsko Ministarstvo obrazovanja, kulture i nauke i belgijsko Odeljenje za obrazovanje i trening.

OSTATAK VESTI

Završni događaj programa Nastavnici kao voditelji promena (International Teacher Leadership)

11. april 2012.

"Učite iz iskustva drugih", završni događaj programa podrške nastavnicima pod nazivom Nastavnici kao voditelji promena (International Teacher Leadership) održan je u Sarajevu, 29. marta ove godine, u Osnovnoj školi “Aleksa Šantić”. Ovaj skup organizovali su ogranizacija proMENTE socijalna istraživanja u partnerstvu sa Fondacijama otvorenog društva (OSF), Fondom Otvoreno društvo u Bosni i Hercegovini i Britanskim savetom Bosne i Hercegovine. Tom prilikom, nastavnicima i školama iz Bosne i Hercegovine uručeni su sertifikati za uspešan rad u okviru ovog programa.

OSTATAK VESTI

Drugi sastanak Regionalnog tima ATEPIE projekta

11. april 2012.

U Sarajevu je 30. marta 2012. održan drugi sastanak Regionalnog tima projekta  “Unapređenje nastavničke profesije za inkluzivno, kvalitetno i relevantno obrazovanje“ (ATEPIE). Sastanak je bio posvećen usaglašavanju i elaboraciji elemenata predloga nacionalnih okvira kvalifikacija za nastavnike.

OSTATAK VESTI

Budućnost nastavničke profesije

19. mart 2012.

Konferencija „Budućnost nastavničke profesije održana je na Univerzitetu u Kembridžu 16. i 17. februara 2012. godine.

Dvodnevnom skupu, posvećenom upoznavanju sa aktuelnim istraživanjimai politikama u veyi sa kvalitetom nastavnika i razvojem nastavničke profesije. Seminaru je prisustvovalo više od 70 predstavnika državnih institucija, univerziteta, udruženja i škola iz 28 zemalja.

OSTATAK VESTI

U Beogradu održan prvi sastanak Regionalnog tima

24. januar 2012.

Prvi sastanak Regionalnog tima projekta “Unapređenje nastavničke profesije za inkluzivno, kvalitetno i relevantno obrazovanje“ (ATEPIE) održan je u Beogradu 23. janura 2012. godine.

OSTATAK VESTI

Prvi sastanak Regionalnog tima od 22. do 24. januara 2012. godine

21. decembar 2011.

Prvi sastanak Regionalnog tima projekta „Unapređenje nastavničke profesije za inkluzivno, kvalitetno i relevantno obrazovanje“ (ATEPIE) održaće se od 22. do 24. januara u Beogradu.

Na njemu će se okupiti voditelji  nacionalnih timova Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije, predstavnik Hrvatske, organizacioni tim projekta i međunarodni konsultant Grejem Donaldson (Graham Donaldson).

Glavni cilj sastanka je dogovor o metodologiji razvijanja nacionalnog okvira kvalifikacija. U tu svrhu  biće reči o aktuelnim pitanjima u vezi sa nacionalnim okvirima kvalifikacija u međunarodnom kontekstu, obrazovnim ciljevima i sistemima obrazovanja u zemljama učesnicama u projektu i ulogama koje oni predviđaju za nastavnike.

 

OSTATAK VESTI