Unapređenje nastavničke profesije za inkluzivno, kvalitetno i relevantno obrazovanje - ATEPIE


U saradnji sa Programom za podršku obrazovanju Fondacija za otvoreno društvo (Education Support Program of Open Society Foundations ESP/OSF), Centar za obrazovne politike od septembra 2011.  sprovodi projekat „Unapređenje nastavničke profesije za inkluzivno, kvalitetno i relevantno obrazovanje“ („Advancing teacher professionalism for inclusive, quality and relevant education„ - ATEPIE).

Kroz regionalni dijalog i međunarodnu saradnju, u okviru ovog projekta, nastavnici imaju priliku da razmene iskustva i unaprede svoja znanja.

Projekat  „Unapređenje nastavničke profesije za inkluzivno, kvalitetno i relevantno obrazovanje“ za cilj ima pre svega formulisanje predlogā nacionalnih okvirā kvalifikacija za nastavničku profesiju u Srbiji i zemljama okruženja, koji mogu poslužiti kao smernice za dalje promene obrazovnih praksi i  reformu sistema obrazovanja. Njihova izrada zahteva angažovanje kako donosilaca odluka u oblasti obrazovanja, tako i edukatora nastavnika, istraživača i samih nastavnika. Posebna pažnja u ovom procesu biće posvećena perspektivama roditelja i učenika, pogotovo onih koji potiču iz marginalizovanih i ugroženih grupa i čije obrazovanje zahteva istinski inkluzivan, nediskriminatoran pristup.

Saznajte više o projektu.

Međunarodno nastavničko vođstvo

Publikacija Nastavnička profesija za 21. vek predstavljena na Filozofskom fakultetu

10. juni 2013.

Nova COP-ova publikacija Nastavnička profesija za 21. vek predstavljena je na Filozofskom fakultetu u Beogradu 6. juna. O knjizi su ovom prilikom govorile Gordana Miljević, menadžerka projekta ATEPIE i dr Jelena Vranješević, voditeljka nacionalnog tima Srbije u projektu ATEPIE.

OSTATAK VESTI

Novi sastanak projekta ITL

29. maj 2013.

Sastanak projekta Međunarodno nastavničko vođstvo (International Teacher Leadership (ITL) održan je od 24. do 26. maja na Fruškoj Gori. Trodnevni skup organizovao je Centar za obrazovne politike iz Beograda, u saradnji sa Univerzitetom u Kembridžu, Fakultetom za obrazovanje.

OSTATAK VESTI

Najava ITL sastanka - Fruška Gora, 24-26. maj 2013. godine

19. april 2013.

Centar za obrazovne politike, zajedno sa Univerzitetom u Kembridžu, Fakultetom za obrazovanje, sa zadovoljstvom najavljuje sastanak tima projekta Međunarodno nastavničko vođstvo (International Teacher Leadership ITL), kao i sastanak nastavnika koji su učestvovali u projektu, iz zemalja Zapadnog Balkana (iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije) i Engleske.

OSTATAK VESTI