Vesti


Novi sastanak projekta ITL

29. maj 2013.

Sastanak projekta Međunarodno nastavničko vođstvo (International Teacher Leadership (ITL) održan je od 24. do 26. maja na Fruškoj Gori. Trodnevni skup organizovao je Centar za obrazovne politike iz Beograda, u saradnji sa Univerzitetom u Kembridžu, Fakultetom za obrazovanje.

D.Frost ITL meeting

Učesnici ITL sastanka bili su članovi ITL tima i nastavnici iz 10 zemalja: Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Portugalije, Rumunije, Srbije i Velike Britanije, ukupno gotovo 100 učesnika.

Na sastanku su predstavnici HertsCam mreže sa Univerziteta u Kembridžu, na čelu sa profesorom Dejvodim Frostom, govorili o metodologiji rada TLDW (Teacher Lead Development Work). Nastavnici koji su učestvovali u projektu prestavili su ovom prilikom iskustva iz svojih škola, kroz više od 40 postera i 20 prezentacija. Deo sastanka bio je posvećen sastanku ITL tima, na kojem se govorilo o ostvarenim aktivnostima i planovima za naredne.  

Ovaj ITL događaj bio je posvećen promovisanju osnovnih vrednosti na kojima se zasniva nastavnička profesija i njenog ključnog cilja, a to je da se  kvalitetno obrazovanje učini dostupnim svakom detetu i da se svako dete podrži kako bi svoje potencijale razvilo do maksimuma.

Prezentacije sa ITL sastanka.