Vesti


Završni događaj programa Nastavnici kao voditelji promena (International Teacher Leadership)

11. april 2012.

"Učite iz iskustva drugih", završni događaj programa podrške nastavnicima pod nazivom Nastavnici kao voditelji promena (International Teacher Leadership) održan je u Sarajevu, 29. marta ove godine, u Osnovnoj školi “Aleksa Šantić”. Ovaj skup organizovali su ogranizacija proMENTE socijalna istraživanja u partnerstvu sa Fondacijama otvorenog društva (OSF), Fondom Otvoreno društvo u Bosni i Hercegovini i Britanskim savetom Bosne i Hercegovine. Tom prilikom, nastavnicima i školama iz Bosne i Hercegovine uručeni su sertifikati za uspešan rad u okviru ovog programa.

Svečani događaj je okupio više od 100 nastavnika, voditelja promena iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore, koji su imali priliku da predstave svoje projekte i razgovaraju o svom iskustvu stečenom u ovom programu.

Događaju su prisustvovali predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Gradske Uprave Grada Sarajeva, profesor Dejvid Frost, autor i inicijator programa Nastavnici kao voditelji promena, njegovi saradnici sa Univerziteta u Kembridžu, Ališa Tejlor, direktorka posebnih projekata Programa podrške obrazovanju Fondacija otvorenog društva (ESP/OSF), Gordana Miljević, menadžerka programa u Centru za obrazovne politike Beograd, kao i direktori nekih škola.

Tim iz Srbije, koji su činili nastavnici i direktori škola koje su bile uključene u projekat, predvodila je Jelena Vranješević, sa Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Sve prezentacije sa ovog događaja možete pogledati na sajtu Nastavničko vođstvo.

(foto: Dalibor Todorović)