Vesti


Otpočela nova faza projekta Saveta Evrope

13. januar 2020.

Centar za obrazovne politike je od novembra 2019. godine uključen u projekat Saveta Evrope „Kvalitetno obrazovanje za sve” koji se zasniva na prethodnim rezultatima i predstavlja novu fazu projekta „Podsticanje demokratske kulture u školama u Srbiji” (2017-2019).

 
OSTATAK VESTI

Direktorka Centra za obrazovne politike učesnica na panelu Kopaonik Biznis foruma

11. mart 2019.

Na ovogodišnjem Kopaonik biznis forumu, koji je trajao od 3. do 6. marta, direktorka Centra za obrazovne politike, Jasminka Čekić Marković, je učestvovala na panelu „Ljudski kapital – ograničenje ili prilika za jači rast?“

OSTATAK VESTI

Hakaton učešće na Balkanu - Bolji region počinje sa mladima - Inovativni načini osnaživanja mladih na Balkanu za povećavanje njihovog uticaja na kreiranje politika

19. februar 2019.

Šesnaest mladih učesnika okupilo se u Tirani 24. januara kako bi razgovarali o pitanjima od značaja za mlade u Albaniji i Srbiji u okviru projekta HPiB koji finansira Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO).

OSTATAK VESTI

Poziv mladima za učestvovanje na projektu „Hakaton učešće na Balkanu - Bolji region počinje sa mladima - Inovativni načini osnaživanja mladih na Balkanu radi povećanja njihovog uticaja na kreiranje politika“

9. oktobar 2018.

U okviru projekta „Hakaton učešće na Balkanu - Bolji region počinje sa mladima - Inovativni načini osnaživanja mladih na Balkanu radi povećanja njihovog uticaja na kreiranje politika“, Centar za Obrazovne politike objavljuje poziv za mlade koji su zainteresovani da uzmu učešće u ovom projektu.

OSTATAK VESTI

Najbolje UNICEF istraživanje za 2017. godinu

1. maj 2018.

Rezultat dvogodišnjeg projekta „Sprečavanje osipanja učenika iz obrazovnog sistema Republike Srbije“, studija o efektima mera prevencije i intervencije za sprečavanje osipanja učenika iz obrazovnog sistema Republike Srbije, proglašena je za jedno od najboljih UNICEF istraživanja za 2017. godinu!

OSTATAK VESTI

Projekat „Umrežavanje poljoprivrednih škola u Srbiji“

9. april 2018.

Nastavnici iz 28 poljoprivrednih škola su učestvovali na AgroNET obuci koja je obuhvatala i jednodnevni rad uživo i dvonedeljnu online obuku na Moodle platformi.

OSTATAK VESTI

Održan sastanak radne grupe 18 Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji na temu praćenja Programa ekonomskih reformi

5. decembar 2017.

Danas je u Beogradu održan konsultativni sastanak predstavnika Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji (NKEU), tačnije, članova radne grupe 18 koja se bavi obrazovanjem, kulturom, istraživanjem i naukom sa predstavnicima ministarstava koja učestvuju u izradi Programa ekonomskih reformi i Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike.

OSTATAK VESTI

Obaveštenje o učesnicima obuke “eOsvrt” za nastavnike srednjih stručnih škola

7. juli 2017.

Na poziv objavljen 07. juna 2017. godine za učešće na obuci nastavnika srednjih stručnih škola ,,eOsvrt“ u okviru projekta ,,ePortfolio u funkciji profesionalnog razvoja nastavnika u stručnom obrazovanju u Srbiji”, prijavilo se 79 učesnika iz različitih škola iz 13 školskih uprava iz cele Srbije.

OSTATAK VESTI

Poziv nastavnicima srednjih stručnih škola na obuku "eOsvrt"

7. juni 2017.

Centar za obrazovne politike, uz podršku Evropske fondacije za obuku i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, organizuje besplatnu obuku nastavnika srednjih stručnih škola ,,eOsvrt“ u okviru projekta ,,ePortfolio u funkciji profesionalnog razvoja nastavnika u stručnom obrazovanju u Srbiji”.

OSTATAK VESTI

Obaveštenje o ishodu konkursa za učešće u projektu „Zajedno ka srednjoj školi - Podrška deci iz osetljivih grupa u prelasku u srednju školu“

28. april 2017.

Na konkurs objavljen 7. marta, a produžen 3. aprila 2017. godine za učešće u projektu „Zajedno ka srednjoj školi - Podrška deci iz osetljivih grupa u prelasku u srednju školu“ prijavilo se 47 osnovnih škola čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave. 
 
OSTATAK VESTI