Vesti


Zvanično pokrenut Regionalni program liderstva i mobilnosti mladih

20. mart 2023.

U petak, 17. marta, u Tirani, okupili su se mladi predstavnici Srbije, Albanije i Severne Makedonije, kako bi se ozvaničilo pokretanje Regionalnog programa liderstva i mobilnosti mladih, odnosno njihovo učešće u istom.

 

Za ukupno 19 mladih polaznika, ovaj dvodnevni događaj bio je prilika da se, tokom prvog dana, međusobno upoznaju, čuju detaljne informacije o Regionalnom programu liderstva i mobilnosti mladih iz perspektive projektnih partnera i saznaju sve o aktivnostima koje iz očekuju tokom narednih godinu dana.

 

Tokom drugog dana, mladi polaznici su kroz timski rad započeli razradu planova javnog zagovaranja, za šta su im kao baza poslužili predlozi projekata podneti tokom procesa prijave na konkurs. Na ovaj način, mladi polaznici će doći do ideje kako da kroz proces javnog zagovaranja iniciraju promenu u zajednici ili podstaknu rešavanje identifikovanih problema.

 

Na događaju u Tirani, pored mladih predstavnika iz Srbije, učestvovale su i Ivana Cenerić i Biljana Stojanović ispred Centra za obrazovne politike.

Projekat zajednički sprovode COP, Scidev iz Albanije i Omladinski obrazovni forum iz Severne Makedonije a podržan je od strane Fondacija za otvoreno društvo iz Srbije, Albanije i Severne Makedonije.