Vesti


Radni sastanak Nacionalne platforme za saradnju u okviru ARISE projekta

28. septembar 2022.

Mapa puta sprovođenja politike – ili Policy Road Map – glavna je tema današnjeg radnog sastanka Nacionalne platforme za saradnju u okviru ARISE projekta.

Nacionalne platforme za saradnju okupljaju predstavnike relevantnih institucija i stručnjake – donosioce odluka i kreatore politika, predstavnike škola, organizacija civilnog društva, istraživačkih organizacija koje se bave pitanjima siromaštva i socijalne isključenosti.

Ovo je drugi put da se predstavnici Nacionalne platforme za saradnju sastaju a prvi put će raditi na razvoju *Mape puta sprovođenja politike* koja doprinosi unapređivanju pravednosti sistema obrazovanja.

Učesnici će, kroz vođenu moderaciju, diskutovati o specifičnim pitanjima i aktivnostima koje vode do unapređenja pravednosti u obrazovanju, odnosno razvoja Mape.

Projekat "Inicijativa za smanjivanje nejednakosti u obrazovanju" (engl. Action for Reducing Inequalities in Education – ARISE) je regionalni projekat koji se sprovodi u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu*, Severnoj Makedoniji, Srbiji i Turskoj, a koji se finansira kroz Instrument pretpristupne pomoći Evropske unije (IPA).