Vesti


Konkurs za škole za učešće u projektu "Svi mi / All of US"

11. oktobar 2023.

Centar za obrazovne politike od septembra 2023. godine sprovodi projekat „Svi mi – Interkulturalni program za multietničke srednje škole u Srbiji“ koji je podržan od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država. Projekat traje do novembra 2024. godine.

Glavni cilj ovog projekta je unapređivanje saradnje učenika različitih nacionalnih pripadnosti, kao i unapređivanje kompetencija učenika i školskog osoblja u domenu interkulturalnog obrazovanja.

Učesnici će u projektu dobiti priliku da ojačaju svoje kapacitete u domenu interkulturalnog obrazovanja i na taj način doprinesu opštoj dobrobiti i unapređenju interkulturalnosti u školama koje pohađaju učenici pripadnici nacionalnih manjina.

***

Centar za obrazovne politike obvaljuje poziv srednjim školama sa teritorija Školske uprave Niš, Školske uprave Novi Sad, Školske uprave Sombor i Grupe za stručno-pedagoški nadzor u Novom Pazaru za učešće u projektu.

Konkurs je otvoren od srede 11. oktobra i traje do srede 25. oktobra 2023. godine (uključujući i 25.10.2023. godine do 17 časova).

Detaljne informacije o konkursu i izboru škola se nalaze u tekstu poziva.

***

Dokumentacija potrebna za prijavu:

Za učešće u projektu škole se prijavljuju popunjavanjem ONLAJN FORMULARA ZA PRIJAVU.

Da bi se škola prijavila, potrebno je da (pored popunjavanja onlajn formulara) rukovodstvo škole obezbedi podršku Školskog odbora za prijavljivanje odnosno uključivanje škole u projekat.

Obrazac odluke Školskog odbora o podršci za prijavljivanje odnosno uključivanje škole u projekat nalazi se u prilogu konkursa a možete ga preuzeti i ovde.

 

***

Dodatne informacije:

Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom možete se obratiti na brojeve telefona 011 33 47 557 i 069 644 616 ili imejl adresu avusurovic@cep.edu.rs .