Vesti


Продужен конкурс за средње школе за учешће у EU пројекту „Млади ослушкују“

22. maj 2023.

Центар за образовне политике, у сарадњи са Центром за социјалну политику, од фебруара 2023. године спроводи пројекат чији је циљ оснаживање ученичких парламената из средњих школа широм Србије за залагање, промоцију и заштиту људских права и демократије, укључујући заговарање за социјалну инклузију кроз образовање.

Пројекат траје до средине 2025. године и финансиран је од стране Европске уније.

Пројекат има за циљ оснаживање младих да делују у циљу заштите људских права и демократије, укључујући залагање за социјалну инклузију кроз образовање, кроз јачање ученичких парламената у 16 средњих школа широм Србије.

Учесници ће у пројекту добити прилику да ојачају своје капацитете у домену заштите људских права и на тај начин допринесу општој добробити и социјалних кохезији у срединама где је положај младих додатно отежан материјалном ситуацијом, као и општој борби против дискриминације по било ком основу.

Центар за образовне политике и Центар за социјалну политику објављују позив средњим школама за достављање пријава за учешће у пројекту „Млади ослушкују: Оснаживање ученичких парламената за промоцију и залагање за људска права“.

Конкурс је продужен до петка 02.06.2023. године (укључујући и 02.06.2023. године до 17 часова).

Детаљне информације о конкурсу и избору школа се налазе у тексту позива.

***

Документација потребна за пријаву:

За учешће у пројекту школе се пријављују попуњавањем ОНЛАЈН ФОРМУЛАРА ЗА ПРИЈАВУ.

У саставу овог конкурса налазе се обрасци које школа треба да користи приликом обезбеђивања подршке Ученичког парламента и Школског одбора:

1. Одлука Ученичког парламента о подршци за пријављивање односно укључивање школе у пројекат (Образац бр. 1)

2. Одлука Школског одбора о подршци за пријављивање односно укључивање школе у пројекат (Образац бр. 2)

 

За све додатне информације у вези са конкурсом можете се обратити на бројеве телефона 011 33 47 557 и 069 644 616 или е-mail адресу avusurovic@cep.edu.rs .