Vesti


Održana obuka za stručne saradnike i direktore osnovnih škola učesnica u projektu "Zajedno ka srednjoj školi"

7. oktobar 2021.

U četvrtak 7. oktobra održana je jednodnevna obuka za stručne saradnike i direktore osnovnih škola učesnica u projektu "Zajedno ka srednjoj školi" pod nazivom "Praćenje planiranja i realizacije nastave zasnovane na ishodima učenja".

OSTATAK VESTI

Izabrane škole za učešće u projektu Inicijativa za smanjivanje nejednakosti u obrazovanju – ARISE

28. septembar 2021.

Na konkurs za osnovne škole u okviru projekta ARISE: Inicijativa za smanjivanje nejednakosti u obrazovanju pristiglo je 13 prijava osnovnih škola u Srbiji. Nakon evaluacije pristiglih prijava odabrano je pet osnovnih škola.

OSTATAK VESTI

Позив основним школама за учешће у регионалном пројекту Иницијатива за смањивање неједнакости у образовању (Action for Reducing Inequalities in Education – ARISE)

17. avgust 2021.

Центар за образовне политике испред Конзорцијума пројекта Иницијатива за смањивање неједнакости у образовању (ARISE) позива све заинтересоване јавне основне школе да се пријаве за учешће у ARISE пројекту.

OSTATAK VESTI

Deset lokalnih samouprava za podršku učenicima iz osetljivih grupa

17. juni 2021.

Predstavnici lokalnih samouprava su 15. i 16. juna 2021. godine učestvovali na drugom plenarnom radnom sastanku u Nišu koji je organizovao Centar za obrazovne politike, u okviru projekta Zajedno ka srednjoj školi – Podrška deci iz osetljivih grupa u prelasku u srednju školu.

OSTATAK VESTI

Objavljen poziv za učešće u Nacionalnoj koaliciji u okviru projekta ARISE

5. maj 2021.

Projekat ARISE objavljuje poziv za članstvo u Nacionalnoj koaliciji u Srbiji. 

 

OSTATAK VESTI

Održana prva onlajn radionica za učenike u okviru projekta "Interaktivni i zajednički kreirani multimedijalni vodiči"

16. april 2021.

Radionica je održana za učenike prvog i drugog razreda Treće i Pete beogradske gimnazije.

OSTATAK VESTI

Objavljeni Nacionalni izveštaj za Srbiju i prikaz praktičnih politika u okviru projekta ARISE

26. februar 2021.

Centar za obrazovne politike pripremio je Nacionalni izveštaj za Srbiju i prikaz praktičnih politika u okviru regionalnog projekta "Inicijativa za smanjivanje nejednakosti u obrazovanju" (ARISE), koji se sprovodi u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu*, Severnoj Makedoniji, Srbiji i Turskoj, a koji finansira Evropska komisija.

 
OSTATAK VESTI

Izabrane škole za učešće u projektu

8. februar 2021.

Izabrano 30 osnovnih škola za učešće u projektu „Premošćavanje digitalnog jaza u Srbiji za najugroženiju decu“.

OSTATAK VESTI

Održana završna konferencija u okviru projekta „IKO Klub - Prevazilaženje segregativnog multikulturalizma: roditelji i nastavnici ka interkulturalizmu“

14. decembar 2020.

U petak, 11. decembra 2020. godine, održana je završna konferencija projekta "IKO Klub – Prevazilaženje segregativnog multikulturalizma: roditelji i nastavnici ka interkulturalizmu”, gde su predstavljeni rezultati malih akcija koje se smatraju primerima dobre prakse.

OSTATAK VESTI

Održan radni sastanak predstavnika lokalnih samouprava u okviru projekta „Zajedno ka srednjoj školi“

16. oktobar 2020.

Dvodnevni radni sastanak na temu identifikovanja mera i aktivnosti pružanja podrške učenicima iz osetljivih grupa koje su u nadležnosti lokalnih samouprava održan je 15-16. oktobra u Beogradu.

 

OSTATAK VESTI